Zoek op deze site
Klik hier voor de Nederlandstalige startpagina van Findoldtractors.com

 

Demontage van de R55

We hadden nog maar nauwelijks de revisie van ons Deutzje klaar of de volgende tractor stond alweer klaar in onze werkplaats voor inspectie.
Eigenlijk hadden we het idee om even snel de tractor technisch te bekijken, de aller-ernstigste dingen op te lossen en dan voorlopig de R55 te laten werken voor z'n geld en later ooit eens, de tractor volledig te reviseren.

Vol goede moed begonnen we dus met de poging de motor aan 't lopen te brengen. Tot onze grote schrik zagen we echter dat er minimaal één, maar zeer waarschijnlijk wel twee cilinders volliepen met water, zodra de tractor werd gestart. Er bleef ons dus weinig anders over dan de kop te lichten, dit werd echter het begin van de volledige restauratie van de R55, want toen we eenmaal begonnen met de eerste onderdelen van de trekker te slopen, zagen we pas goed wat we onszelf hadden toebedacht toen we onze griekse Hanomag kochten; de trekker was meer dan versleten, hij was tot de draad versleten! Werkelijk ieder onderdeel dat we in handen kregen was niet geschikt om direct terug te plaatsen, alles moest worden aangepakt.

Dus toen we begonnen met de kop van de motor te lichten, waren we al een beetje voorbereid met wat we te zien zouden krijgen als we de motor verder gingen inspecteren en het mag rustig gezegd worden; het werd wel tijd dat er een revisie van de motor zou gaan plaatsvinden, eigenlijk was het ons een raadsel hoe die motor nog op eigen kracht had moeten draaien.

Zie onder de foto's van de eerste schermutselingen met de Hanomag, er volgen nog vele pagina's ...


121_2168 IMG_6193 IMG_6194
121_2168.jpg IMG_6193.jpg IMG_6194.jpg
IMG_6195 _MG_1056 _MG_8780
IMG_6195.jpg _MG_1056.jpg _MG_8780.jpg

 

Op naar de demontage van de motor!

 

Copyright © Gerard Hoogendoorn 2000-2010