Zoek op deze site
Klik hier voor de Nederlandstalige startpagina van Findoldtractors.com

 

 

Onze doelstellingen en wat informatie over de

demonstraties die we geven

 

 

Even voorstellen:

Wij zijn Wim, Gerard en Bert Hoogendoorn, vader met twee zonen.

 

Onze doelstelling:

Wij zijn verslingerd geraakt aan oude tractoren en landbouwwerktuigen. Eigenlijk interesseert alles wat oud is ons mateloos. Wij pogen zonder commerciŽle bijbedoelingen een gedeelte van vroeger te bewaren en tentoon te stellen, zodat niet alleen wijzelf, maar ook u kunt genieten van de techniek van weleer. Hieronder ziet u een deel van ons machinepark.

We hebben in de afgelopen jaren, veel tijd besteed om onze Lanz te restaureren, die op al onze demonstraties onze dorsmachine aandrijft.

Wij kunnen behoorlijk genieten van bovenstaande combinatie en onze doelstelling voor de komende jaren is om in het bezit te komen van nog een (in onze ogen bijzonder mooie) combinatie. Het gaat ons in het bijzonder om een tractor van Nederlandse makelij, namelijk een Brons, die moet dan een oude pers gaan aandrijven. We hebben de pers al in handen (najaar 2003), dus het begin is er.

Hieronder een foto van de Brons in troosteloze toestand bij een handelaar....

Als dit ons lukt hebben wij het cirkeltje rond wat betreft het graan te zaaien en te oogsten. We kunnen het dan maaien, zoals onderstaande foto laat zien met een zelfbinder, we kunnen dorsen en eventueel dan ook het stro nog persen. Zelfs een meelmolen kunnen we inzetten als er een bakker opstaat die echt authentiek meel wil verkrijgen.

Als u zich geroepen voelt ons te helpen met het verzamelen en restaureren van een gedeelte van ons agrarisch erfgoed, financieel of op andere wijze kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Vanzelfsprekend staan wij ook voor u klaar om tegen een geringe vergoeding demonstaties met onze machines te geven.

Voor meer informatie met betrekking tot onze demonstraties kunt u hier verder lezen.

 

Naar boven...

 

Copyright © Gerard Hoogendoorn 2000-2010