Zoek op deze site
Klik hier voor de Nederlandstalige startpagina van Findoldtractors.com

 

De boekenkast.

De zich langzaam maar gestaag vullende boekenkast op Findoldtractors.com bestaat uit verschillende delen. Je vindt er cursussen, handleidingen, technische gegevens en je kunt online allerlei berekeningen maken tussen de metrische en de niet metrische stelsels. Ook kun je informatie over de geschiedenis en de laatste restauratie van de molen de Maagd in Hulshorst vinden en zelfs de weersverwachting is van de partij.

Het inscannen en online plaatsen van al deze handleidingen en cursusboeken vraagt veel tijd en moeite, verwacht dus niet elke week een nieuw werk in de kast. Bovendien is de aanschaf van deze werken ook niet echt goedkoop, dus ik hoop van harte dat als je in het bezit bent van een handleiding of iets anders wat eigenlijk in deze kast thuishoort, dat je dan contact met me opneemt, zodat ik het werk kan inscannen en in de boekenkast kan zetten. Tenslotte is dat voor jouw als trotse bezitter een kleine moeite en je doet er een hoop mensen erg veel plezier mee. Vanzelfsprekend krijg je na het digitaliseren je boekwerken weer retour. De huisbibliotheek van Findoldtractors.com is nu al bijna de drukste plek van de site, dus kun je rustig stellen dat deze online boekenkast aan een grote behoefte voldoet.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan krijg je als er een nieuw werk is toegevoegd automatisch een mailtje.

 

Momenteel op voorraad:

.
atlas met hanomag granit Naslagwerken:
Cursus Landbouwtrekkers van de Stichting Smecoma uit 1958. Complete cursus van 2 delen met veel afbeeldingen die een overzicht geeft hoe de toenmalige tractoren te begrijpen, te onderhouden en te repareren. (De cursus bestaat uit een kleine 300 pagina's tekst en ongeveer 160 afbeeldingen en nederlandstalig)

Cursus Landbouwwerktuigen van de Stichting Smecoma uit de jaren zestig, met een schat aan afbeeldingen van de staat van de toen nog prille landbouwmechanisatie. (Ongeveer 400 pagina's dik en nederlandstalig)

Motoren draaien in Landbouwtractoren is een boekje uitgegeven door Shell Nederland N.V. die de werking van en de voorkomende storingen aan tractormotoren behandeld. (Het boekje is 117 pagina's dik en nederlandstalig, maar ik heb de lay-out ietwat veranderd zodat het aantal pagina's drastisch is verminderd, maar alle informatie wel op de site staat.)

deutz fim414 Handleidingen:

Deutz F1M 414 (Duitstalig)
Deutz F1L 612 (Duitstalig)
Fordson Super Major (Duitstalig)
Hanomag R55, R 460 en de R 545 (Nederlandstalig)
Hela D 117 en D 24 (Duitstalig)
Lanz Bulldog, model N, P en S (Nederlandstalig)
MF 35 motorhandleiding (Nederlandstalig)
MF 35 tractor instructieboek (Nederlandstalig)

hanomag granit Technische gegevens:

Hanomag Technische Daten Elektrische Ausrüstungen Einstellhinweise und Kontrollmaße sowie Drehmomenttabellen für HANOMAG-RADSCHLEPPER

Hanomag tractoren: R 16, R 19, R 22, R 27, R 28, R 35, R35/45, R 45, R 55, K 55, K 60, K 90

stoommachine Omrekening tussen Metrische en Niet-Metrische stelsels:

De Conversiepagina

dorskast dechentreiter De molen "De Maagd" te Hulshorst

Dorsfeest
Restauratie
De vergunningsaanvraag uit 1892 met bouwtekening

ford major Het weer:

De weersverwachting

 

 

 

 

 

Copyright © Gerard Hoogendoorn 2000-2010
[MC Error: Error locking file]